Cutremure stiri: 505

PPCD revine pe scena politică (VIDEO)

5 aug. 2014,, 17:15   Politică
9892 58
Foto: noi.md
Partidul Popular Creștin Democrat intenționează să participe în campania electorală pentru alegerile parlamentare din noiembrie. Anunțul a fost făcut astăzi de fostul lider al formațiunii, în prezent membru al Biroului Național al PPCD, Iurie Roșca, relatează NOI.md.

Potrivit lui Roșca, viitoarele alegeri reprezintă o șansă unică pentru ieșirea țării din impas, iar PPCD constituie o alternativă reală la actuala guvernare. Politicianul a criticat modul în care a fost guvernată țara în ultimii cinci ani, acuzîndu-i pe reprezentanții Coaliției de acapararea puterii de stat.

„Puterea de stat a fost acaparată de o mînă de șarlatani, care o exercită în interes și în nume propriu. Privatizările abuzive, deturnarea banilor publici, preluarea controlului asupra marilor afaceri sînt singurele lor preocupări. Guvernarea neoliberală sfidează în mod deschis statutul de neutralitate permanentă al Republicii Moldova. Puterea actuală s-a angajat într-un nou război rece împotriva Federației Ruse. Așa am pierdut deja piața rusească, iar UE nu va putea compensa pierderile uriașe ale producătorilor autohtoni”, a precizat Roșca în cadrul unei conferințe de presă.

Politicianul a prezentat principalele teze ale platformei electorale a PPCD, specificînd că la baza ideii naționale trebuie să stea Ortodoxia. Totodată, reprezentanții formațiunii afirmă că Moldova are nevoie de suveranitate politică și economică.

„Stimularea oamenilor de afaceri autohtoni, protecția pieței interne, stimularea economică a gastarbeiterilor moldoveni, pentru întoarcerea lor acasă, sînt vitale. Prioritatea țării constituie în acest moment deschiderea piețelor din CSI și în special din Rusia”, a explicat Roșca.

Iurie Roșca se arată convins că șansele PPCD la următorul scrutin electoral sînt destul de mari. De asemenea, acesta a anunțat că formațiunea din care face parte nu va participa în bloc la alegeri, chiar dacă în prezent au loc discuții în acest sens. „Să vă așteptați la surprize deosebite din partea PPCD”, a menționat Roșca.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав