X 
Cutremure stiri: 505

Moldova intenţionează să majoreze livrările de vin în SUA

6 aug. 2014,, 10:15   Economie
4773 0
Foto: noi.md
Moldova intenţionează să majoreze livrările în SUA de produse vinicole de calitate.

Potrivit agenţiei "Infotag", directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, Dumitru Munteanu, a declarat marţi la o masă rotundă cu privire la problemele ramurii că "astăzi Moldova exportă în SUA 400 de mii de litri de vin pe an, ceea ce este foarte puţin".

"Ne confruntăm cu o situaţie cum a fost în Rusia şi alte ţări. Companiile importatoare ne cer produse mai ieftine, dar conştientizăm că în acest segment de piaţă avem mare concurenţă, unde consumatorul îşi schimbă rapid preferinţele. Succesul poate fi atins numai prin furnizarea vinului de calitate", a spus Munteanu.

Potrivit spuselor sale, "SUA sînt interesate de vinurile albe din Moldova".

"Soiurile Fetească albă şi Fetească regală au fost apreciate drept extraordinare. Soiuri de vinuri roşii sînt, de asemenea, în cerere, ceea ce înseamnă că trebuie să majorăm livrările în SUA", a spus şeful oficiului.

Munteanu este convins că nu ar trebui să ne aşteptăm la o creştere bruscă a exporturilor de vinuri pe pieţe alternative celei ruse, având în vedere că trebuie creată o bază solidă în relaţiile cu partenerii internaţionali.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав