Cutremure stiri: 507

Instanța a dispus aducerea la Kiev a Ministrului Apărării al FR

7 aug. 2014,, 00:45   Externe
5370 15
Foto : lb.ua
Tribunalul Districtual Pecerski din Kiev a decis aducerea forțată în instanța de judecată a ministrului apărării a FR, Serghei Șoigu, a omului de afaceri rus Konstantin Malofeev și deputaților Dumei de Stat a Federației Ruse Ghennadi Ziuganov, Vladimir Jirinovski și Serghei Mironov pentru a stabili măsura de reținere.

Potrivit purtătorului de cuvînt al procurorului general al Ucrainei Iuri Boicenko, citat de agenția "Interfax-Ucraina", instanța a luat această decizie marți.

"Procuratura Generală a Ucrainei a trimis prin intermediul Ministerului de Externe al Ucrainei în adresa Ministerului de Externe al Rusiei documentele, potrivit cărora în cadrul acordurilor bilaterale persoanele menționate vor fi informate cu privire la suspiciune și trebuie să ajungă în Ucraina pentru a depune mărturie", - a spus Boicenko.

Potrivit acestuia, instanța a arestat mașina "Tiger", transmis de Jirinovski republicii populare Donețk.

În plus, Procuratura Generală a pregăti documentele pentru a da aceste persoane în căutare internațională.

Anterior, Ministerul ucrainean al Afacerilor Interne a intentat dosare împotriva lui Șoigu Malofeev, Jirinovski, Ziuganov și Mironov pentru finanțarea terorismului în Ucraina.

Decizia instanței de judecată privind arestarea, chiar și în absență, este necesară pentru a trimite la Interpol documentele privind urmărirea acestor persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав