Cutremure stiri: 505

NATO încetează cooperarea cu Rusia

8 aug. 2014,, 01:20   Externe
5556 13
Фото: ntv.ru
Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care s-a aflat, joi, într-o vizită la Kiev, a declarat că Alianța încetează cooperarea cu Federația Rusă.

"Alianța încetează cooperarea cu Federația Rusă, întărește apărarea colectivă pentru protejarea tuturor membrilor NATO și a decis să crească nivelul de susținere și cooperare cu Ucraina" - a precizat secretarul general, în cadrul unei întrevederi cu președintele Radei Supreme a Ucrainei, Oleksandr Turcinov.

Potrivit Biroului de Presă al Parlamentului de la Kiev, Rasmussen a mai declarat că NATO condamnă acțiunile Federației Ruse, care au condus la încălcarea integrității teritoriale a Ucrainei și la anexarea ilegală a peninsulei Crimeea.

De asemenea, secretarul general și-a exprimat speranța că "summitul Ucraina-NATO, care va avea loc în luna septembrie, va facilita întreprinderea unor demersuri concrete pentru stabilirea unei colaborări productive între cele două părți".

Cu toate acestea, Rasmussen a remarcat că "Ucraina are nevoie de reforme cuprinzătoare, în special în domeniul militar, iar Rada Supremă ar trebui să joace un rol important în acest sens".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав