Cutremure stiri: 501

Poliția de Frontieră a început identificarea persoanelor cu simptome ale virusului Ebola

8 aug. 2014,, 17:15   Societate
3672 0
Foto: trm.md
Poliția de Frontieră a început să întreprindă un șir de măsuri în punctele de trecere pentru prevenirea transmiterii transfrontaliere a febrei hemoragice Ebola.

În acest sens, Poliția de Frontieră va reactualiza registrul de evidenţă a călătorilor suspecţi de infectare depistaţi în punctele de trecere, va intensifica supravegherea și stabili monitorizarea ad hoc prin identificarea persoanelor cu simptome ale virusului Ebola, o atenţie sporită se va acorda persoanelor sosite din ţările Africii Centrale și de Vest. Totodată, a fost impusă scanarea obligatorie a persoanelor ce călătoresc prin punctul de trecere Aeroport Internaţional Chişinău, cu ajutorul sistemului automatizat de detectare a temperaturii febrile (termoscaner).

În cazul detectării persoanelor cu simptomatica caracteristică febrei hemoragice Ebola, va fi asigurat spaţiu separat pentru intervievarea persoanei suspecte sau afectate, inclusiv întreprinderea măsurilor pentru consultarea medicală a acesteia. În toate punctele de trecere va fi asigurat, la necesitate, accesul serviciului medical corespunzător, autospecialei şi mijloacelor pentru efectuarea diagnozei, prelevarea probelor biologice, care să permită examinarea şi preluarea rapidă a persoanei bolnave.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав