Cutremure stiri: 506

Divergențe de opinii între Maia Sandu și Anatol Arapu

13 aug. 2014,, 16:50   Politică
4550 1
Foto: noi.md
Proiectul de hotărîre privind crearea Agenției Naționale de Asigurare a Calității în Învățămîntul Profesional a stîrnit discuții aprinse între membrii Guvernului, la ședința de astăzi.

Neînțelegerile au apărut după ce ministrul Finanțelor, Anatol Arapu, a avut obiecții la capitolul selecției membrilor Consiliului de conducere al instituției. În opinia lui Arapu, aceștia nu trebuie să fie doar din mediul academic.

„Rugămintea noastră a fost ca membrii Consiliului de acreditare să fie profesioniști din ramurile respective, nu doar din sectorul academic, deoarece este extrem de important ca să fie din partea asociațiilor profesionale, care au legătură cu aceste instituții de învățămînt”, a precizat Arapu.

La rîndul său, ministrul Educației, Maia Sandu, a explicat că nu are nimic împotriva acestei propuneri, doar că ulterior în fruntea Agenției va fi desemnat un consiliu permanent, în locul celui interimar, desemnat în prezent.

„Am înțeles comentariul Dumneavoastră. Acest consiliu provizoriu va activa part-time, iar următoarele vor activa full-time. Este concurs deschis, poate participa cine vrea. Nouă ne-ar plăcea să fie membri din sectorul privat”, a menționat Sandu.

Potrivit ministrului, prin acest proiect autoritățile își propun să creeze o instituție independentă, inclusiv din punct de vedere financiar.

Precizăm că Agenția Națională de Asigurare a Calității în Învățămîntul Profesional va evalua programele tuturor instituțiilor de învățămînt superior și mediu de specialitate și va face acreditarea acestora. Finanțarea instituției în anii 2015-2016 va fi asigurată din bugetul de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав