Cutremure stiri: 506

Burgudji a fost citat repetat la Procuratura Generală

16 aug. 2014,, 14:00   Societate
5008 3
Foto: vfkuse.md
Președintele Comisiei juridice din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei, Ivan Burgudji, a fost citat repetat de Procuratura Generală, care i-a cerut să se prezinte la Chișinău pentru a fi pus oficial sub acuzație de depășire a atribuțiilor de serviciu, samovolnicie și ațîțarea urei interetnice, transmite NOI.md cu referire la Gagauzinfo.md.

Potrivit anchetei, în toate aceste episoade Burgudji este vinovat, participînd activ la organizarea referendumului din 2 februarie 2014.

Procuratura Generală i-a cerut deputatului găgăuz să se prezinte la oficiul central al instituției pe 19 august, pentru a-i înainta acuzații în comiterea unor infracțiuni prevăzute de art. 328 (3, lit.b), 346 și 352 (3, lit. d) ale Codului penal al Republicii Moldova.

În cazul în care Burgudji va ignora noua citație, el ar putea fi amendat și adus în mod forțat.

„Din nou citație, amenințări, șantaj și aplicarea dreptului paralel de către Procuratura Generală... Un deputat al Adunării Populare a Găgăuziei nu poate fi pus sub acuzație fără acordul legislativului de la Comrat, iar în privința lui nu poate fi inițiată o cazuză penală, deoarece are imunitate de deputat. Însă atunci cînd e vorba de găgăuzi procurorii nu mai țin cont de legi”, a comentat Burgudji situația creată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав