X 
Cutremure stiri: 506

În Găgăuzia se atestă probleme la completarea claselor liceale

26 aug. 2014,, 15:13   Societate
2712 0
Foto: noi.md
Direcția educație din autonomia găgăuză constată probleme serioase la înscrierea elevilor în clasele liceale, relatează NOI.md cu referire la portalul Gagauzinfo.md.

Astfel, în unele instituții de învățămînt, în clasele liceale s-au înscris de trei ori mai puțini copii decît prevede norma stabilită de Ministerul Educației. Cu toate acestea, în unele licee vor fi deschise clase liceale cu 10 și mai puțini elevi.

Amintim că aproape în 30 de licee din Chișinău nu s-a reușit completarea a două clase paralele, așa cum prevăd reglementările în vigoare.

Șefa Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, a comunicat pentru NOI.md că încă nu s-a decis dacă liceele respective vor activa sau nu. „În primul rind, decidem cum să procedăm în cazul liceelor unde nu a fost completată nici o grupă de 25 de elevi. Cel mai probabil, acestea vor fi închise”, a menționat șefa direcției.

Conform unui ordin al Ministerului Educației al Republicii Moldova, în licee trebuie să fie cel puțin două clase paralele și cel puțin 25 de elevi în fiecare. În caz contrar, liceul poate fi transformat în gimnaziu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав