X 
Cutremure stiri: 506

Părintele Nicolae: Orice putere e de la Dumnezeu şi ea nu trebuie să uite acest lucru (VIDEO)

2 sep. 2014,, 11:14   Societate
2977 1
Foto: gagauzinfo.md
Un reprezentant al clerului a calificat drept impunere a valorilor europene de către Ministerul Educaţiei interdicţia desfăşurării slujbelor religioase în cadrul instituţiilor de învăţămînt din ţară, informează NOI.md cu referire la portalul
Gagauzinfo.md.

Parohul Bisericii „Sfînta Treime” din satul Djoltai, părintele Nicolae, a criticat recomandările Ministerului Educaţiei privind săvîrşirea unor servicii religioase în cadrul careurilor festive de Ziua Cunoştinţelor.

„Astăzi, pentru prima dată nu am fost invitat la şcoala din localitatea noastră la primul sunet, deoarece există o dispoziţie a Ministerului Educaţiei, care este ca o recomandare, dar una insistentă, pentru a se abţine de la orice servicii religioase”, a menţionat parohul.

El a amintit că „orice putere este de la Dumnezeu, şi aceasta (puterea – n.r.) nu trebuie să uite acest lucru”.

„Guvernanţii noştri vin la putere şi uită despre menirea lor. Dacă puterea începe să alunge din conştiinţa oamenilor orice noţiune despre Dumnezeu, orice prezenţă a Lui, acest lucru, desigur, este sub orice critică. Eu nu pot să aleg cuvintele, simt doar o durere în suflet. Nouă ni se propun valorile europene, dar nu ştiu de ce aceste valori încep cu desfrîul”, a declarat părintele Nicolae.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав