X 
Cutremure stiri: 505

SUA susțin "partidul războiului" în Ucraina (șeful diplomației ruse)

4 sep. 2014,, 16:41   Externe
3219 2
Foto : agerpres.ro
Statele Unite ale Americii (SUA) susțin "partidul războiului" de la Kiev și nu pe cei care caută o soluție politică pentru ieșirea din criză a Ucrainei, a denunțat, joi, ministrul afacerilor externe al Rusiei, Serghei Lavrov, informează AFP și Reuters.

"Asistăm la un nou val de retorică antirusească, chiar și în momentul cînd se depun eforturi pentru căutarea unei soluții politice. Trebuie spus că "partidul războiului", care se află la Kiev, are susținători activi în străinătate și, în acest caz concret, în SUA", și-a exprimat regretul șeful diplomației ruse, în timpul conferinței de presă susținute la Moscova, alături de omologul său kîrgîz.

În contrast, a subliniat Lavrov, Rusia "a făcut și va face tot ce-i stă în putere" pentru a asigura pacea în estul Ucrainei.

Șeful diplomației ruse a mai declarat că Moscova ar dori să afle, în timpul discuțiilor ce vor avea loc vineri în capitala belarusă, opinia Kievului și a rebelilor din estul Ucrainei despre planul de pace propus de Vladimir Putin, dar a ținut să sublinieze că încetarea focului în Ucraina trebuie să fie o condiție prioritară. "Am dori să auzim și alte propuneri, pentru a putea ajunge la un acord comun", a spus Serghei Lavrov.

Președintele rus Vladimir Putin a propus miercuri un plan de pace în șapte puncte, care prevede inclusiv un schimb de prizonieri și crearea de coridoare umanitare pentru refugiați și ajutoare. Premierul Ucrainei, Arseni Iațeniuk, a criticat acest plan, calificîndu-l drept "praf în ochii" Occidentului, înainte de summitul NATO.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав