Cutremure stiri: 505

Domnica Cemortan are planuri noi

10 sep. 2014,, 11:03   Societate
5727 5
Foto: noi.md
Moldoveanca Domnica Cemortan, devenită celebră în urma naufragiului navei „Costa Concordia”, a anunțat că nu se va implica în campania electorală din Moldova. Deși anterior declara că are ambiții politice și intenționează să adere la un partid, astăzi Cemortan a spus că se declară dezamăgită de politicienii de la noi. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă, informează NOI.md.

Activista a făcut referire în special la alegerile din acest an, precizînd că actuala campanie electorală va fi una dură, iar scrutinul din 30 noiembrie va fi fraudat.

„Clasa politică este oligarhizată de cîțiva moguli, care dețin pîrghii administrative în stat și cîteva instituții media. Acești oligarhi au privatizat cîteva partide politice și și-au creat partide satelit, manipulînd populația. Aceste partide sînt direct finanțate de Rusia. Nu mă implic în campania electorală din următoarele săptămîni, mă retrag, însă asta nu înseamnă că nu voi monitoriza ceea ce se întîmplă pe scena politică”, a spus Cemortan.

Domnica a anunțat că a creat o fundație de caritate, care îi poartă numele, și prin care își propune să ajute femeile-victime ale violenței domestice, copiii abuzați sexual, dar și cei din orfelinate. Activista nu precizat de unde vor fi luați banii pentru finanțarea fundației, dar a anunțat că are deja semnate contracte cu o echipă de avocați și psihologi din Franța.

„Fundația se va numi Domnica Cemoran. Deja numele meu îl consider un brand, ar fi păcat să nu-l folosesc. Fundația se va axa pe trei ramuri. Consider că în Moldova femeia este marginalizată. Prima ramură vor fi femeile care au fost victime ale violenței domestice, copiii abuzați sexual și copiii ieșiți din orfelinate”, a spus Cemortan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав