X 
Cutremure stiri: 505

Ucraina: Moscova critică sancțiunile americane, fără nicio legătură cu "realitatea" (președintele Dumei)

12 sep. 2014,, 16:00   Externe
3062 14
Foto : fedpress.ru
Rusia a criticat vineri noile sancțiuni ale Washingtonului împotriva Moscovei, anunțate în ajun de președintele american Barack Obama, subliniind că acestea nu au nicio legătură cu "realitatea", relatează AFP.

"Sancțiunile anunțate de președintele Obama sunt rupte de realitate", a declarat președintele Dumei de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus), Serghei Narîșkin, citat de agenția de presă Ria Novosti. Conflictul din Ucraina, a afirmat el, nu este decît un 'pretext' pentru Occident să sancționeze Rusia.

"Sancțiunile anunțate de Obama nu mai au nimic de a face cu realitatea", a insistat Narîșkin, referitor la noua serie de sancțiuni americane împotriva Moscovei.

"Există un citat care spune că dacă nu ar fi fost acele împușcături din Sarajevo, ar fi fost probabil alte pretexte pentru declanșarea Primului Război Mondial și această situație rezonează cu cele ce se întîmplă în zilele noastre", a opinat președintele Dumei, citat de agenția de presă ITAR-TASS.

Liderul american a declarat anterior că administrația de la Washington va anunța vineri noi măsuri restrictive împotriva Rusiei în legătură cu situația din Ucraina.

"Noi vom aprofunda și extinde sancțiunile împotriva sectoarelor financiar, energetic și militar", a spus Obama, menționînd că aceste măsuri sunt destinate să accentueze izolarea politică a Rusiei și pierderile economice pentru Moscova, în special în domeniile care sunt importante pentru Vladimir Putin și cei din anturajul său. Casa Albă, a mai spus Obama, va concretiza vineri noile sancțiuni.

Tot vineri a intrat în vigoare și noua serie de sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei care implică restricționarea accesului la piețele de capital ale UE pentru unele companii petroliere și din domeniul apărării. În special, UE a restricționat accesul la piețele de capital europene pentru Rosneft, Transneft și ramura petrolieră a gigantului Gazprom — Gazprom neft.

În plus, UE a interzis companiilor europene să ofere partenerilor ruși servicii privind prospecțiunile și extracția de petrol la mare adîncime în zona arctică, precum și în cadrul proiectelor legate de gazele de șist, potrivit documentului publicat vineri de Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав