Cutremure stiri: 501

Un grup de senatori francezi, în vizită la Chișinău, Tiraspol și Comrat

17 sep. 2014,, 13:45   Societate
2520 0
Foto: businessmagazin.ro
Deputații Grupului de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Senatului Republicii Franceze efectuează o vizită la Chișinău în perioada 16-20 septembrie, notează NOI.md.

Potrivit programului vizitei, senatorii francezi vor avea întrevederi cu președintele Parlamentului, Igor Corman, șeful statului, Nicolae Timofti, și cu premierul Iurie Leancă. De asemenea, parlamentarii vor discuta cu liderii fracțiunilor parlamentare și cu deputații din cadrul Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză. Programul mai include întîlniri cu ministrul Culturii, Monica Babuc, președintele PCRM, Vladimir Voronin, precum și cu reprezentanții întreprinderilor franceze din Republica Moldova.

Senatorii francezi vor efectua o vizită și în regiunea transnistreană, unde vor discuta cu liderii de la Tiraspol, Evgheni Șevciuk și Mihail Burla. De asemenea, delegația va vizita UTA Găgăuzia. La Comrat, senatorii francezi se vor întîlni cu bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, și cu președintele Adunării Populare, Dumitru Constantinov.

Delegația franceză este condusă de președinta Grupului de prietenie, Josette Durrieu, fost coraportor APCE pentru Republica Moldova. Din componența delegației fac parte senatorii Patrice Gélard și Jean-Claude Frécon.

Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Senatului Franței include 15 senatori.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав