Cutremure stiri: 506

Producătorii de carne de pasăre și ouă: Opinia noastră nu interesează pe nimeni (VIDEO)

24 sep. 2014,, 11:45   Societate
5160 0
Foto: noi.md
„Mi se pare nu doar straniu, dar un nonsens faptul că la prezentarea fastuoasă a noului proiect de cooperare tehnică între Republica Moldova şi Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a ONU (FAO), în domeniul siguranţei alimentare a cărnii de pasăre și ouă nu au fost invitați principalii actori – producătorii”, a declarat pentru NOI.md președintele Asociației Producătorilor de Carne de Pasăre și Ouă, Nicolae Covaș.

Interlocutorul este ferm convins că „acești 400 de mii de dolari mai bine erau alocați pentru procurarea utilajului necesar pentru construcția celui de-al doilea laborator de determinare a calității producției animaliere, care cică se construiește deja de 3 ani, cum afirmă Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor”.

„Analizele efectuate de actualul laborator și certificatele eliberate de acesta nu corespund cerințelor de astăzi, cu atît mai mult standardelor UE. Șeful ANSA, Ion Sula, îl liniștește pe toți cu înțelegerea la care s-a ajuns cu laboratorul specializat din România, unde urmează să fie verificată producția noastră. Însă funcționarul nu spune nimic despre prețurile exorbitante la serviciile oferite de laboratorul românesc și că în condițiile volumului de producție și vînzare actual aceste prețuri sînt ireale pentru producătorii moldoveni de carne de pasăre și ouă”, a subliniat expertul.

În opinia specialistului, „subalternii lui Ion Sula ar trebui să fie deosebit de atenți la calitatea cărnii de pui de contrabandă din Ucraina, de exemplu, care a invadat piața noastră. Dacă s-ar lupta cu adevărat cu contrabanda, situația producătorilor autohtoni posibil s-ar îmbunătăți”.

Nicolae Covaș nu a uitat nici despre creditul polonez.

„Noi am depus demult actele necesare pentru obținerea creditului, însă procesul se tergiversează. Cînd vom putea începe reconstrucția avicolelor, atît de necesară procesului de producție, dacă deja sîntem în prag de iarnă? Îl contactăm în permanență pe viceministrul agriculturii Gheorghe Gaberi, însă el ne răspunde doar formal prin telefon și nu ne-a invitat măcar o dată să ne asculte opinia”, a remarcat Covaș.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав