X 
Cutremure stiri: 505

NATO nu ia în considerare "împăcarea" cu Rusia

24 sep. 2014,, 13:22   Externe
3764 5
Foto: podrobnosti.ua
Organizația Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) nu ia în considerare în acest moment o revenire la formatul anterior al relațiilor sale bilaterale cu Rusia, a declarat într-un interviu pentru agenția norvegiană de presă fostul premier norvegian Jens Stoltenberg, care la 1 octombrie va prelua oficial funcția de secretar general al NATO de la danezul Anders Fogh Rasmussen, relatează Agerpres.

"Rusia s-a decis pentru o linie mai agresivă. De aceea, nu putem, așa cum speram înainte, să continuăm consolidarea parteneriatului cu Rusia", a afirmat fostul șef al guvernului norvegian, subliniind că situația din Ucraina va fi prioritatea sa principală după preluarea funcției de secretar general al Alianței Nord-Atlantice.

„Gravitatea situaţiei din Ucraina este relevată de faptul că se foloseşte forţa militară cu scopul de a schimba graniţele statului”, a menţionat el, adăugînd în acest context că Ucraina este un partener al NATO şi se învecinează cu state membre ale organizaţiei.

Potrivit lui Stoltenberg, în noua sa funcţie îi va fi utilă experienţa dobîndită în cei peste opt ani în care a condus guvernul unei ţări care se învecinează cu Rusia şi a cooperat îndeaproape cu ea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав