Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Boţan: Guvernul a ales răul cel mai mic

26 sep. 2014,, 12:15   Politică
4624 0
Foto: gagauzinfo.md
„Este la limita legalităţii. Nu are nimic comun cu transparenţa procesului decizional”, a declarat în cadrul dezbaterilor la TV7 analistul politic Alexei Tulbure, relatează NOI.md.

Ieri Guvernul şi-a asumat responsabilitatea pentru un pachet de şapte proiecte de lege, şi Parlamentul a susţinut iniţiativa. Discuţiile vizavi de legalitatea acestor decizii nu încetează.

„În opinia mea, este o procedură politică legală”, consideră jurnalistul Ion Tulbure.

Dmitrii Ciubașenco, directorul ziarului „Panorama”, a menţionat că „Guvernul s-a comportat incorect, ei şi-au şters picioarele de societate”, adăugînd că „acest guvern trebuie să plece”.

„Noi am ales o formulă juridică pentru a nu admite tergiversări în adoptarea proiectelor. Acest lucru a fost discutat cu deputaţii, cu conducerea Parlamentului. Există factori obiectivi în acest sens. Săptămîna viitoare începe campania preelectorală şi în această perioadă ar putea fi mai multe tentaţii de a beneficia din aceste proiecte. Acest lucru nu înseamnă că Guvernul în mod permanent îşi va asuma responsabilitatea”, a explicat la telefon Liliana Viţu, purtătoarea de cuvînt a prim-ministrului.

Analistul politic Igor Boţan consideră că există mai mulţi factori care au adus la această procedură. Potrivit lui, în cazul în care Guvernul nu şi-ar fi asumat responsabilitatea, problemele nu ar fi fost rezolvate.

„Guvernul a ales cel mai mic rău. Este o decizie proastă, dar e unica ce ar putea asigura o stabilitate, pînă la încheierea acestui proces electoral”, a concluzionat Boţan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?