X 
Cutremure stiri: 502

Tiraspolul cere convocarea unei ședințe extraordinare la CUC

26 sep. 2014,, 17:45   Politică
4320 0
Foto: timpul.md
Delegația transnistreană în cadrul Comisiei Unificate de Control cere convocarea unei ședințe extraordinare pentru audierea unor rapoarte privind situația din Zona de securitate. Reprezentanții Chișinăului susțin însă că solicitarea este neîntemeiată, se arată într-o notă informativă a Biroului pentru Reintegrare.

Reprezentanții regiunii au venit cu această solicitare pe motiv că rapoartele Comandamentului Militar Întrunit privind situaţia din Zona de securitate semnate de comandanţi nu au fost audiate în cadrul CUC. Decizia finală pe marginea convocării undei ședințe extraordinare urmează a fi negociată de către copreşedinţii delegaţiilor în CUC.

În cadrul ședinței Comisiei din 25 septembrie, Chișinăul a solicitat includerea în agenda şedinţei a subiectului „Cu privire la circulaţia liberă a cetăţenilor în Zona de securitate". Delegația moldovenească și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu obstrucționarea liberei deplasări a cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. În acest sens participanţilor din cadrul CUC le-au fost înmînate două adresări din partea cetăţenilor din localităţile din vecinătatea orașului Bender.

Reprezentanţii de la Tiraspol au respins categoric abordarea acestor subiecte în cadrul şedinţei, iar în lipsa consensului, discuțiile au fost suspendate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав