Cutremure stiri: 502

Platon a numit ambasadorii turismului moldovenesc

27 sep. 2014,, 14:00   Societate
5867 1
Foto : moldnews.info
În acest an, pentru prima dată în anii de independenţă a Republicii Moldova, numărul de turişti care au vizitat ţara noastră va ajunge la 100 de mii de oameni. Informația a fost comunicată de către Nicolae Platon, directorul general al Agenţiei Turismului, în cadrul celebrării celea de-a 55-a aniversări a turismului din Republica Moldova.

Cu toate acestea, turismul intern, care a fost redus în ultimii patru ani, în şase luni ale anului curent arată o creştere cu 44%, graţie organizării festivalurilor culturale şi turistice.

Potrivit lui Platon, cel mai mare obstacol pentru a atrage turiştii în ţara noastră astăzi este insuficienţa de informare şi promovare a ţării noastre ca destinaţie turistică.

„Problema rezidă în faptul că Republica Moldova este deocamdată o direcţie necunoscută, deoarece infrastructura slabă nu mai poate fi văzută ca un obstacol. Drumurile şi obiectele turistice sînt permanent în curs de restaurare. În acest an, pentru prima dată noi am acordat titlul de ambasadori ai turismului moldovenesc – anume pentru ca aceste personalităţi renumite să fie călăuzitori ai turismului din Republica Moldova”, a remarcat directorul Agenţiei.

În cadrul manifestării au fost înmînate diplome şi medalii colaboratorilor şi veteranilor din sectorul turistic din Moldova şi, de asemenea, a fost pentru prima dată acordat titlul de ambasador al turismului moldovenesc. Printre deţinătorii titlului figurează interpretul Dan Balan, naistul Constantin Moscovici, jurnalista Nata Albot, grupul Zdob şi Zdub şi tenismanul Radu Albot.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав