Cutremure stiri: 508

Încă un minister va avea secretar de stat

30 sep. 2014,, 17:10   Politică
4234 0
Foto: tribuna.md
Violeta Vasă a fost numită astăzi în funcția de secretar de stat la Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor. Decizia a fost aprobată în cadrul ședinței executivului, notează NOI.md.

Potrivit viceministrului Vitalie Tarlev, Violeta Vasă activează în cadrul Ministerul Tehnologiei Informației de patru ani și are experiența necesară pentru a face față cerințelor noului post. Funcționara este licențiată în jurnalism și are studii de masterat în domeniul relațiilor internaționale.

În context, premierul Iurie Leancă i-a întrebat pe miniștri cîți secretari de stat au fost numiți în funcții pînă în prezent. Șeful executivului le-a sugerat funcționarilor să rezolve cît mai curînd această problemă, în condițiile în care doar patru ministere au secretari de stat. „Cam greu ne mișcăm, cine mai are restanțe? Vă rog frumos să grăbiți procesul respectiv”, a spus Leancă.

Precizăm că la începutul acestui an, Guvernul a adoptat o hotărîre prin care a obligat ministerele să-și angajeze secretari de stat. Aceștia au statut de funcţionar public de conducere, de nivel superior, iar misiunea lor este să asigure legătura funcţională între conducerea ministerului şi corpul de funcţionari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав