X 
Cutremure stiri: 505

Petruți: Voronin a rămas de unul singur

3 oct. 2014,, 09:55   Politică
3686 1
Foto: ziaruldegarda.ro
„Acum PCRM poate să mizeze doar pe Voronin, sperînd ulterior la o coaliţie de stînga sau una dintre PCRM şi cineva din centru”, a declarat directorul „IMAS”, Doru Petruţi, în cadrul emisiunii „Politica” de la postul TV7, comunică NOI.md.

Unele partide politice deja şi-au prezentat listele electorale cu candidaţii pentru alegerile parlamentare. Prezenţa multor candidaţi era evidentă, pe cînd apariţia altora a fost o surpriză.

„Ceea ce ţine de PCRM, se ştia că rebelii nu vor nimeri în listă. Eu cred că de data aceasta, scorul PCRM va cădea destul, chiar dacă Vladimir Voronin este primul pe listă. Referitor la indecişi, eu cred că o parte dintre ei vor merge la partidul lui Usatîi. Astfel că pe parcurs vom avea şi surprize, şi concerte”, consideră directorul executiv al Institutului de Politici Publice, Arcadie Barbăroşie.

La rîndul său, analistul politic Alexei Tulbure nu se aşteaptă la surprize mari din partea Partidului Comuniștilor. Pentru el singura noutate a fost prezenţa în listă a lui Pîrlog. În afară de aceasta, expertul şi-a exprimat mulţumirea în legătură cu includerea pe lista PLDM a ministrului Educaţiei, Maia Sandu. Referindu-se la PDM, Tulbure a declarat că el nu vede care este meritul candidaţilor partidului.

„Cred că principalii actori politici au sarcina de a păstra statu-quoul. Ei se simt bine aşa, schemele lucrează, le aduc beneficii, presiunea din exterior nu este atît de mare, iar în următorii ani noi vom urmări aceleaşi jocuri. Schimbări nu vor fi, iar alegerile vor fi pierdute”, s-a arătat convins Tulbure.

Directorul Institutului European de Studii Politice, Viorel Cibotaru, consideră că pe parcurs, în liste ar putea surveni schimbări şi am putea „să ne trezim cu cîteva surprize”. „Listele mai pot fi schimbate. Astfel, ar putea să reapară nişte figuri. Nu trebuie să ne grăbim. Dacă vorbim de lista Partidului Liberal Democrat, pot spune că pentru mine mai puţin contează cine din PLDM este în listă pe primul loc. Imaginea partidului nu va suferi din această cauză. În privinţa PDM şi anume chestiunea cu Plahotniuc, aici este un pic mai complicat, dar este în aceeaşi albie. Deci nu este o chestie surprinzătoare. Eu cred că în continuare vor fi şi scandaluri şi incursiuni din exterior în viaţa noastră politică”, a menţionat Cibotaru.

În opinia analistului politic Igor Boţan, „listele au fost curăţite după numărul 3-4”. „În top s-au plasat părinţii fondatori, reanimatori şi contribuitori. Repet, nu sînt mari schimbări în top, dar în rest a avut loc curăţirea listelor”, a remarcat Boțan.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав