X 
Cutremure stiri: 505

Noul șef NATO: Alianța Nord Atlantică dorește o relație constructivă cu Rusia

5 oct. 2014,, 00:46   Externe
5171 7
Foto: inosmi.ru
NATO dorește să construiască o relație constructivă cu Rusia și nu caută nicio confruntare cu Moscova, a afirmat miercuri, la Bruxelles, noul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg.

Nu există nicio contradicție între un NATO puternic și eforturile noastre continue de a clădi o relație constructivă cu Rusia. Doar un NATO puternic ar putea clădi astfel de relații în beneficiul securității euro-atlantice, a spus noul șef al Alianței Nord Atlantice, în cadrul primei conferințe de presă, în această calitate, informează Ria Novosti.

”Trebuie să vedem că Rusia își schimbă atitudinea și acțiunile și își respectă obligațiile internaționale, în conformitate cu legislația internațională”, a subliniat Stoltenberg. ”Dar încă aspirăm, așa cum am făcut-o timp de mulți ani, la o relație constructivă și cooperantă cu Rusia”, a adăugat șeful NATO.

Afirmațiile noului secretar gerneral al Alianței intervin în contextul deteriorării legăturilor dintre NATO și Rusia, ca urmare a conflictului din Ucraina. Liderii Alianței acuză Moscova că se amestecă în problemele interne ale Ucrainei, trimițând trupe în estul separatist. Mai mult, NATO pretinde chiar că Rusia ar plănui să invadeze Ucraina.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав