Cutremure stiri: 501

Cît vor putea cheltui partidele în alegeri

7 oct. 2014,, 17:49   Politică
3058 1
Foto: europalibera.org
Comisia Electorală Centrală a aprobat plafonul sumelor care vor putea fi virate în fondul electoral al concurenților pentru pregătirile legate de alegeri. Hotărîrea a fost adoptată în cadrul ședinței de astăzi a CEC, informează NOI.md.

Membrii CEC au stabilit că plafonul mijloacelor financiare în cazul partidelor politice și blocurilor electorale va constitui 55 de milioane de lei, iar în cazul candidaților independenți – două milioane de lei. Potrivit președintelui CEC, Iurie Ciocan, la stabilirea cotelor s-a ținut cont de amendamentele proiectului de lege privind finanțarea partidelor politice.

„La elaborarea acestor criterii s-a ținut cont inclusiv de legislația în vigoare. Pornind de la cuantumul stabilit în lege și în proiecte de amendare la capitolul finanțarea partidelor politice”, a precizat Ciocan.

Totodată, în conformitate cu o altă hotărîre aprobată de instituție, candidații electorali vor putea contracta credite de la stat, pentru pregătirea de alegeri. Cuantumul creditelor fără dobîndă pentru fiecare partid va constitui 25 de mii de lei, iar pentru candidații electorali – 5000 de lei.

Mecanismul de acordare a creditelor pentru alegeri urmează a fi stabilit de Ministerul Finanțelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав