Cutremure stiri: 501

De la începutul anului, în țară au avut loc 42 de accidente rutiere cu implicarea microbuzelor

8 oct. 2014,, 10:30   Societate
3187 0
Foto: trm.md
Numai de la începutul acestui an, pe teritoriul țării noastre, maxi-taxi au fost implicate în 42 de accidente rutiere, în care au decedat 2 persoane și au fost traumatizate alte 107.

25 de accidente au fost înregistrate fără victime, iar 36 s-au produs în Chișinău. Pe drumurile capitalei, într-un accident cu implicarea unui maxi- taxi, anul acesta, a decedat o persoana și s-au ales cu diferite traumatisme altele – 100.

Principalele cauze care generează producerea accidentelor rutiere cu implicarea microbuzelor sînt: neatenția șoferilor, neadaptarea vitezei la condițiile de drum, neacordarea priorității de trecere a pietonilor, nerespectarea semnalizării semaforului, convorbirile telefonice, depășirea numărul de călători prevăzut de legislație, etc.

INP îndeamnă conducătorii auto care activează pe liniile de microbuz să respecte Regulamentul Circulației Rutiere; să adapteze viteza condițiilor de drum; să nu staționeze pe trecerile pietonale sau în locuri periculoase pentru pasageri; să nu vorbească la telefon, să manînce, să fumeze sau să aibă alte activități care le-ar distrage atenția de la traseu.

Pasagerii sînt îndemnați să aștepte transportul public în stații, pentru a nu crea ambuteiaje sau impedimente celorlalți participanți la trafic; să nu urce în transportul arhiplin; să nu distragă atenția conducătorului auto prin discuții în timpul mersului; să nu solicite ieșirea în alte locuri, decît cele amenajate special; să nu deschidă ușile în timpul mersului, din proprie inițiativă; să nu urce în transportul public cu materiale inflamabile (benzină, petrol, diluant etc); să nu intre în conflict cu ceilalți pasageri pentru a nu distrage atenția șoferului; să atenționeze conducătorul auto dacă acesta are un comportament neadecvat, conduce autovehicului neregulamentar sau are alte activități la volan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав