Cutremure stiri: 505

Ce spune Serghei Pirojkov despre relaţiile dintre Ucraina şi Rusia după alegeri şi viitorul scrutin din Moldova

28 oct. 2014,, 08:45   Politică
5149 3
Foto: dniester.eu
Ambasadorul Ucrainei în Republica Moldova, Serghei Pirojkov, susţine că după alegerile parlamentare, Ucraina va trebui să încerce să restabilească relaţiile cu vecinii din est. Oficialul a menţionat totuşi că acest lucru va fi greu, deoarece Federaţia Rusă nu rezolvă problemele întodeauna la masa de negocieri. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii Fabrika.

''A fost anexarea Crimeii - problemă care trebuie rezolvată la masa de negocieri. Rusia întodeauna s-a considerat ca o ţară mare, cu principii dictatoriale în relaţiile cu vecinii. Cred că vine din trecut, cînd era o putere imperială. Ucraina va încerca să creeze o relaţie civilizată şi să găsim soluţii la masa de negocieri. Doar că Rusia e obişnuită să rezolve problemele nu doar la masa de negocieri, dar şi prin utilizarea forţei. Poate să încerce să creeze un conflict îngheţat, ca în regiunea transnistreană şi să nu ne permită sa avem un potenţial ca stat deplin'', a spus Serghei Pirojkov.

Totodată, ambasadorul Ucrainei a menţionat că Moldova ar putea prelua din experienţa Ucrainei la viitoarele alegeri. Oficialul a menţionat că politicienii ar trebui să discute mai eficient cu cetăţenii.

''Va trebui să se lucreze cu oamenii, să li se explice avantajul apropierii de UE. Forţele pro-europene vor trebui să acorde o atenţie mai mare alegătorilor, iar experienţa Ucrainei ar trebui să fie un exemplu. Nu trebuie să excludem că pot veni forţe noi. Socialiştii au spus că vor denunţa Acordul de Asociere şi vor asocierea cu Uniunea Vamală. Acest lucru trebuie să dea de gîndit celor care vor merge să voteze pe 30 noiembrie, dar consider că moldovenii sînt întelepţi şi vor face alegerea corectă'', a conchis ambasadorul Ucrainei.

Publika.md aminteşte că în Ucraina au fost organizate, ieri, alegeri parlamentare. După numărarea a peste 65 la sută din buletinele de vot reiese că şase partide vor intra în noua Radă. Comuniştii nu au trecut pragul electoral.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав