Cutremure stiri: 505

John Kerry: SUA și Canada vor colabora mai strîns în combaterea terorismului

29 oct. 2014,, 12:35   Externe
2329 0
Foto: telegrafist.org
SUA și Canada vor conlucra mai intens decît pînă acum pentru prevenirea atacurilor teroriste, a declarat marți, la Ottawa, secretarul de stat american John Kerry , transmite AFP.

Președintele american Barack Obama, Departamentul de Stat și întreaga administrație americană s-au angajat să coopereze și mai mult cu Canada pentru a descuraja și a preveni atacurile teroriste, a spus Kerry, într-o conferință de presă comună cu ministrul de externe canadian John Baird.

La sosirea în capitala canadiană, John Kerry a depus o jerbă de flori la Monumentul național al eroilor canadieni, unde săptămîna trecută un soldat a fost împușcat mortal de un individ înarmat, care ulterior a fost neutralizat de poliție.

Secretarul de stat american a exprimat în numele președintelui Barack Obama solidaritatea profundă a americanilor cu Canada, 'aliatul lor cel mai apropiat', în contextul în care canadienii au adus un ultim omagiu caporalului Nathan Cirillo la ceremoniile funerare desfășurate în Ontario, în prezența premierului Stephen Harper.

Cirillo, militar din Garda de onoare, a fost ucis miercuri de Michael Zehaf-Bibeau.

Canadian Press a relatat, în baza celor povestite de un martor, care a urmărit evenimentele de la geamul apartamentului său, că a fost un atacator cu o armă de vînătoare, îmbrăcat complet în negru, cu o eșarfă care îi acoperea nasul și gura. El a tras de două ori în direcția militarului din Garda de onoare de la Monumentul eroilor canadieni, iar după ce acesta a căzut ca secerat la pămînt a ridicat triumfător arma deasupra capului și s-a îndreptat spre parlament.

Mai tîrziu atacatorul a fost eliminat în incinta legislativului canadian, o înregistrare video cu această parte a operațiunii forțelor de securitate fiind postată pe Youtube. Martorii au numărat pînă la 30 de împușcături în clădirea parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав