Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

În Rusia continuă să fie depistate fructe interzise din Moldova

30 oct. 2014,, 11:00   Economie
2999 3
Foto: vidsboku.com
Vama Tatarstan şi Oficiul „Rosselhoznadzor” pentru Tatarstan au depistat în cadrul unui raid comun la una dintre pieţele comerţului cu ridicata şi cu amănuntul din Kazan fructe moldoveneşti, interzise în Rusia, relatează NOI.md.

Potrivit comunicatului lor, în cadrul acţiunilor de control au fost depistate locuri de comercializare la care se vindeau produse agricole din Moldova, asupra livrărilor cărora în Rusia „Rosselhoznadzor” a introdus restricţii temporare, în rezultatul încălcărilor sistematice de către Moldova a rigorilor fitosanitare internaţionale şi ruse.

După cum se menţionează, organele de control au depistat 93 de lăzi cu fructe, al căror export în Rusia este interzis. În 83 din ele erau mere, în 10 – prune din Moldova.

Oficiul „Rosselhoznadzor” pentru Republica Tatarstan a întocmit în raport cu proprietarii halelor comerciale care nu respectă interdicţiile în vigoare, procese verbale în legătură cu „încălcarea regulilor de producere, colectare, transportare, păstrare, prelucrare, utilizare şi comercializare a produselor aflate în carantină”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?