Cutremure stiri: 501

Ucraina: Washingtonul condamnă alegerile "nelegitime" și avertizează Moscova

4 noi. 2014,, 09:30   Externe
2762 0
Foto: newsru.com
Casa Albă a condamnat luni un proces "nelegitim" după "așa-zisele alegeri" separatiste desfășurate duminică în estul Ucrainei, avertizînd Rusia, care a declarat că respectă alegerea poporului, contra continuării actelor "destabilizatoare", informează AFP.

Denunțînd declarațiile Moscovei ce vizează "să dea o legitimitate" acestor alegeri, Bernadette Meehan, purtătorul de cuvînt al Consiliului Național de Securitate (NSC), și-a exprimat de asemenea îngrijorarea cu privire la "informațiile potrivit cărora Rusia deplasează din nou trupe și echipament militar" spre frontieră.

"Nerespectarea de către Moscova a obligațiilor sale în cadrul acordurilor de la Minsk pune la îndoială angajamentul ei de a susține o soluție pașnică a conflictului din estul Ucrainei", a adăugat ea.

"Așa cum am spus de multe ori, Rusia are de ales... Dacă Moscova continuă să ignore angajamentele luate la Minsk și își continuă actele periculoase și destabilizatoare, costurile pentru Rusia cresc", a avertizat ea.

La șase luni de la începutul conflictului ce a făcut peste 4.000 de morți, republicile autoproclamate Donețk și Lugansk și-au ales duminică "președinții" și "parlamentele", amintește AFP.

Sfidînd avertismentele Occidentului, Rusia a declarat că "respectă" alegerea poporului și a cerut luni Kievului "să renunțe la operațiunile militare" în est, estimînd că liderii rebeli aleși au acum legitimitatea pentru a dialoga cu autoritățile ucrainene.

Denunțînd o "încălcare grosolană" a protocolului de la Minsk din 5 septembrie încheiat între Ucraina și separatiști cu participarea Rusiei și OSCE, Ucraina a anunțat că își va revizui angajamentele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав