Cutremure stiri: 501

Safonov: Petro Poroșenko nu a ales întîmplător Moldova pentru vizită

13 noi. 2014,, 11:45   Politică
8039 20
Foto: zilnic.md
„Decizia lui Petro Poroșenko de a efectua prima sa vizită oficială din țările CSI în calitate de președinte al Ucrainei în Moldova nu este întîmplătoare și era previzibilă”, a declarat pentru NOI.md președintele Asociației Politologilor Independenți din Transnistria, Andrei Safonov.

„În opinia mea, vizita președintelui Ucrainei în Moldova se încadrează în strategia generală a Occidentului privind opunerea de rezistență față de influența Moscovei în sud-vestul fostei URSS. Prima etapă în realizarea acestui plan a fost recenta întrevedere trilaterală de la Kiev a președintelui Ucrainei cu prim-miniștrii Moldovei și României. Acum, posibil, are loc a doua etapă – acordul bilateral dintre Chișinău și Kiev”, consideră expertul.
În opinia politologului, „Occidentul, în primul rînd SUA, ar putea cere Moldovei și Ucrainei să încercuiască RMN-ul”. „Timpul va arăta cît de dispusă este Ucraina să meargă în întîmpinarea acestor cerințe și în ce mod va încerca să-și respecte interesele”, a precizat Safonov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав