X 
Cutremure stiri: 505

Cinci partide vor accede în viitorul Parlament– sondaj

13 noi. 2014,, 12:10   Politică
6855 11
Foto: elldor.info
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede cinci formațiuni politice – PCRM, PLDM, PD, PL și „Patria”. Astfel arată rezultatele sondajului privind perspectiva votanților activi din Republica Moldova, în pragul alegerilor, realizat de Institutul de Marketing și Sondaje IMAS, informează NOI.md.

Potrivit datelor sondajului, PCRM ar acumula circa 21,2 la sută din sufragii, PLDM – 17,8%, PD – 12,9%, partidul Patria”, pe ale cărui liste candidează Renato Usatîi – 9,6%, iar PL – 7,3 la sută. Partidul Socialiștilor ar acumula 3,9 la sută din sufragii, iar blocul „Moldova pentru Uniunea Vamală” – circa unu la sută.

Comparativ cu datele sondajului realizat în luna septembrie curent, s-a atestat o creștere a intențiilor de vot în cazul Partidului Democrat – de la 10 la 12,9 la sută, în cazul formațiunii „Patria” – de la 6% la 9% și în cazul Partidului Liberal, de la 6 la 7 la sută. O scădere a intenției de vot s-a constatat în cazul PCRM, de la 23% la 21 % și al PLDM – de la 18 la 17%.

Datele sondajului mai arată că cei mai indeciși alegători îi are Partidul Comuniștilor, iar cei mai hotărîți votanți sînt cei ai partidului „Patria”. Totodată, 60 la sută dintre respondenți au declarat că și-au format deja o opinie politică, iar alți 40 la sută din electori au spus că amînă această decizie pentru următoarele săptămîni. „Unul dintre 10 se pregătește să ia decizia în ultima zi de vot, asta arată o situație destul de volatilă și că schimbări încă mai pot avea loc”, a menționat directorului IMAS, Doru Petruți.

Precizăm că sondajul a fost realizat în perioada 1-10 noiembrie 2014 pe un eșantion de 1005 persoane, în 75 de localități, marja de eroare fiind de 3,1 la sută.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав