X 
Cutremure stiri: 504

Demisie cu scîntei la Guvern

14 noi. 2014,, 12:05   Politică
7705 4
Foto: youtube.com
Directorul Agenției „Moldsilva”, Ștefan Chitoroagă, a fost demis astăzi din funcție, cu votul a 11 membri ai cabinetului de miniștri. Decizia a stîrnit discuții aprinse între ministrul Apărării, Valeriu Troenco, care s-a opus demisiei, și premierul Iurie Leancă, notează NOI.md.

Potrivit reprezentanților Guvernului, retragerea din funcție a lui Chitoroagă a survenit ca urmare a sesizărilor privind implicarea activă a acestuia în campania electorală, precum și utilizarea resurselor administrative. Propunerea l-a nemulțumit pe ministrul Troenco, care a cerut excluderea subiectului de pe ordinea de zi a ședinței și desfășurarea unor consultări la nivelul liderilor Coaliției.

„De ce se propune demisia în absența lui? Care sînt argumentele aceste demisii? Noi sîntem împotriva unor asemenea abordări. Cerem să fie consultată decizia la nivelul liderilor politici”, a precizat Troenco.

La rîndul său, premierul a insistat ca propunerea de demisie să fie supusă votului, precizînd că, în ciuda avertismentelor la adresa lui Chitoroagă, funcționarul a continuat să facă presiuni politice și să se abată de la normele disciplinare.

„Eu nu intenționez să consult liderii pe un astfel de subiect. Am cerut să nu facă politică, dacă nu și-a suspendat activitatea, or, dacă dumnealui nu a înțeles acest lucru, atunci îmi pare rău. La „Moldsilva” avem foarte multe probleme, din păcate, așa și nu am ajuns să primesc un raport. Eu voi insista, este dreptul meu de a pune această problemă la vot. Se pare că unii cel puțin nu vor să fie atenți și prudenți. Nu voi tolera această lipsă de disciplină și corectitudine”, a menționat Leancă.

„Privim această decizie ca un gest neprietenos. Trebuie să consult partidul mai departe”, a spus Troenco, în replică.

Menționăm că Ștefan Chitoroagă a fost propus în funcție de Partidul Liberal Reformator.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав