Cutremure stiri: 508

„Patrimoniul verde” al Moldovei, completat cu 20 de mii de arbori

17 noi. 2014,, 11:30   Societate
2402 0
Foto: tv7.md
În cadrul Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului, în patru raioane ale Moldovei au fost plantați 20 de mii de arbori şi arbuşti. Informația a fost comunicată de şeful Asociaţiei de Gospodărire a Spaţiilor Verzi, Eliferii Haruţa, în cadrul şedinţei săptămînale a Primăriei, relatează NOI.md.

În acest an, pentru desfăşurarea Zilei Naţionale de Înverzire a Plaiului, Agenţia de Stat „Moldsilva” a pus la dispoziţia administraţiilor publice locale material săditor în valoare de 1,5 milioane de lei.

După cum a menţionat Haruţa, la eveniment au participat circa 4 mii de persoane, atît angajaţi ai diverselor întreprinderi, cît şi oameni de rînd. La plantarea puieţilor de stejari şi arţari au mai participat, în special, președintele Parlamentului, Igor Corman, împreună cu prim-ministrul Iurie Leancă şi reprezentanţii Guvernului.

„Sîntem recunoscători tuturor celor care s-au alăturat acestui eveniment. Timp de o zi însă e imposibil să fie plantată cantitatea de arbori preconizată. Astfel, vom continua lucrările de plantare şi în această săptămînă”, a explicat Haruţa.

„Sperăm că toţi puieţii vor fi în siguranţă. În caz dacă unii din ei nu se vor înrădăcina, îi vom putea recupera în anul viitor”, a promis viceprimarul Nistor Grozavu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав