Cutremure stiri: 505

Președintele Austriei întreprinde o vizită în Republica Moldova

17 noi. 2014,, 11:50   Politică
2386 0
Foto: neurope.eu
În perioada 16-17 noiembrie, președintele Republicii Austria, Heinz Fischer, întreprinde o vizită oficială în Republica Moldova, la invitația președintelui Nicolae Timofti, notează NOI.md.

Programul vizitei președintelui austriac include întrevederi oficiale, precum și vizite la diverse organizații de caritate și centre de plasament din țară. Ieri, Heinz Fischer a făcut cunoștință cu activitatea Organizației Umanitare „Concordia” din Austria, care realizează numeroase proiecte sociale în țara noastră. Delegația austriacă a vizitat Centrul social din localitatea Dubăsarii Vechi, raionul Criuleni, unde sînt acordate îngrijiri extinse pentru 15 bătrîni, iar 100 de persoane beneficiază de prînz gratuit. Șeful statului austriac s-a întreținut cu bătrînii și a ascultat cu interes cîntecele populare interpretate de aceștia.

De asemenea, demnitarul a vizitat Centrul de Plasament pentru Copii „Orășelul Copilăriei” din localitatea Pîrîta, raionul Dubăsari, unde locuiesc 150 de copii orfani și din familii social vulnerabile. Cheltuielile pentru edificarea celor 12 case, a centrului medical și a sălii de sport au fost suportate de firma austriacă „Strabag”, care desfășoară în Republica Moldova proiecte de reconstrucție a drumurilor naționale.

Precizăm că organizația austriacă de caritate „Concordia” a contribuit în 2007 la renovarea Secției pentru copii a Spitalului Clinic Municipal de Ftiziopneumologie din Chișinău și a finanțat, în 2010, construcția a 61 de case pentru familiile sinistrate din localitatea Nemțeni, raionul Hîncești.

Astăzi, președintele Austriei are programate întrevederi cu premierul Iurie Leancă și președintele Nicolae Timofti.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав