X 
Cutremure stiri: 501

Cetățenii străini suspectați de acțiuni subversive au fost expulzați din Moldova

18 noi. 2014,, 10:25   Societate
1897 0
Foto : glasul.md
Procuratura Generală a prezentat informații noi pe marginea dosarului acţiunilor destabilizatoare și implicării ilegale a unor factori externi și interni în campania electorală din Republica Moldova. Oamenii legii au reținut cîțiva cetățeni originari din Ucraina și Federația Rusă, suspectați de complicitate la aceste fărădelegi, notează NOI.md.

În urma percheziţiilor efectuate, procurorii SIS au stabilit că cetățenii străini erau implicați în pregătirea unor materiale publicitare cu caracter subversiv și de dezinformare, în racolarea de persoane pentru desfășurarea unor întruniri și manifestaţii. În cadrul percheziţiilor efectuate la locul de trai al cetăţenilor străini a fost depistată suma de 18 mii de dolari, 30 de mii de lei şi cecuri în valoare de circa 100 de mii de lei, bani de proveniență dubioasă. Suspecții nu au putut prezenta documente care să ateste că banii au fost introduși pe cale legală în Republica Moldova.

Persoanele vizate în dosar au fost declarate indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova şi expulzate în ţările de origine (Ucraina și Federaţia Rusă). Totodată, organele de securitate și ordine publică din cele două state au fost informate despre acest caz. Cetățeni străini vizați în dosar nu vor putea intra pe teritoriul Republicii Moldova pînă la anularea interdicţiilor aplicate.

Cetăţenii Republicii Moldova implicaţi în activităţile destabilizatoare sînt în continuare cercetați de poliție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав