Cutremure stiri: 505

Stare de urgenţă în Ferguson, înaintea deciziei în cazul tînărului de culoare împuşcat de poliţie

18 noi. 2014,, 14:50   Externe
2223 1
Foto: ruvr.ru
Guvernatorul statului Missouri, Jay Nixon, a decretat luni starea de urgenţă, pe fondul temerilor cu privire la riscul declanşării unor violenţe în oraşul Ferguson, unde justiţia urmează să decidă dacă poliţistul acuzat pentru împuşcarea unui tînăr de culoare va fi inculpat sau nu.

Printr-un decret care a intrat în vigoare luni pentru o perioadă de 30 de zile, guvernatorul a ordonat desfăşurarea forţelor de poliţie şi activarea Gărzii Naţionale din Missouri în oraşul Ferguson, pe fondul temerilor cu privire la "posibilitatea unor revolte ample", în contextul în care autorităţile judiciare ale statului şi ale comitatului Saint Louis "urmează să anunţe concluziile anchetelor penale independente" în cazul împuşcării unui tînăr de culoare.

Tînărul de culoare Michael Brown a fost împuşcat mortal la 9 august de poliţistul Darren Wilson, după ce a ieşit dintr-un magazin de băuturi alcoolice, unde a fost acuzat că a furat un pachet de ţigări.

Rezultatele autopsiilor realizate la solicitarea familiei tînărului şi a Departamentului Justiţiei au arătat că tînărul a fost împuşcat cu cel puţin şase gloanţe. Revolte rasiale au izbucnit în oraşul Ferguson, după împuşcarea tînărului.
Tribunalul din comitatul Saint Louis urmează să anunţe decizia cu privire la inculparea lui Darren Wilson, ceea ce înseamnă că poliţistul ar putea să fie judecat, sau scos de sub acuzare în cazul în care juraţii vor decide că s-a aflat în legitimă apărare.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, poliţistul ar urma să scape de urmărirea penală, ceea ce ar putea provoca manifestaţii în oraşul Ferguson. "În condiţiile în care oraşul Ferguson şi regiunea Saint Louis s-au confruntat în ultimele trei luni cu revolte (...) statul Missouri va fi pregătit să răspundă într-un mod corespunzător oricăror reacţii" la anunţul juriului, a adăugat guvernatorul Jay Nixon în decretul aprobat luni.

Într-o altă declaraţie, guvernatorul Jay Nixon a anunţat că folosirea Gărzii Naţionale din Missouri pentru a suplimenta forţele de poliţie a fost decisă pentru a "menţine liniştea şi a asigura protecţia celor care îşi exprimă dreptul la libera exprimare", alături de poliţia rutieră şi poliţia din Saint Louis. "Toţi locuitorii din regiunea Saint Louis trebuie să se simtă în siguranţă şi să-şi facă auzită vocea, fără să se teamă de violenţe sau intimidări", a declarat guvernatorul Jay Nixon. "Este necesar să fim pregătiţi, indiferent de decizia juraţilor din comitatul Saint Louis sau a Departamentului Justiţiei", a adăugat guvernatorul.

Decizia juraţilor în cazul poliţistului Darren Wilson este aşteptată cel mai tîrziu la sfîrşitul lunii. Departamentul de Justiţie, care a efectuat la rîndul său două anchete în legătură cu împuşcarea tînărului Michael Brown, nu a anunţat o dată pînă la care acestea vor fi finalizate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав