Cutremure stiri: 501

Kremlinul cere 'garanții de 100%' că Ucraina nu va adera la NATO

19 noi. 2014,, 11:06   Externe
3443 5
Foto: ruvr.ru
Rusia are nevoie de 'garanții de 100% că nicio țară nu se gîndește că Ucraina va putea să adere la NATO', a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvînt al președintelui rus Vladimir Putin, într-un interviu acordat BBC, citat de RIA Novosti.

Desfășurarea treptată a forțelor Alianței Nord-Atlantice în apropierea frontierelor Rusiei a suscitat 'neliniște' la Moscova, a spus Peskov, adăugînd că prin acțiunile sale NATO încearcă să 'rupă echilibrul de forțe'.

Prin vocea mai multor oficiali ucraineni, Kievul a declarat că ar dori să reia procesul de aderare la NATO, întrerupt în 2010, sub regimul fostului președinte Viktor Ianukovici, care s-a reorientat către Rusia.

După anexarea Crimeii la Rusia, Organizația Tratatului Atlanticului de Nord a suspendat cooperarea cu Moscova și a adoptat o serie de măsuri pe care le-a justificat prin necesitatea de a asigura securitatea țărilor participante. Avioane-radar patrulează constant spațiul aerian al Poloniei și Romîniei, iar nave suplimentare au fost trimise în mările Baltică și Mediterană. În plus, Alianța și-a multiplicat exercițiile cu aliații din Europa de Est și a anunțat o creștere a prezenței sale militare permanente în regiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав