X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Renato Usatîi este convins că va pierde procesul la Curtea de Apel

27 noi. 2014,, 14:28   Politică
6980 19
Foto : facebook.com
Liderul partidului „Patria” se arată convins că decizia Curții de Apel Chișinău pe marginea propunerii CEC de a exclude partidul din cursa pentru alegeri va fi în defavoarea partidului. Declarația a fost făcută de Usatîi astăzi, în timpul examinării demersului CEC de către magistrați, informează NOI.md.

Usatîi a respins acuzațiile precum că partidul său ar fi cheltuit în campanie resurse financiare în sumă de 8,1 milioane de lei provenite din străinătate. Mai mult, acesta susține că Comisia Electorală nu deține niciun fel de probe incriminatorii.

„Sînt doar presupuneri, este o poveste, poliția crede, CEC-ul crede, dar nu sînt prezentate probe concrete. Renato Usatîi a donat automobile în 2013 și asta, spune CEC-ul, că ar însemna mușamalizarea și ascunderea finanțelor venite din partea Federației Ruse. Acolo este o absurditate totală”, a spus Usatîi.

Omul de afaceri a mai anunțat că va contesta decizia la Curtea Supremă de Justiție în cazul în care Curtea de Apel se va pronunța pentru excluderea partidului din cursă. Totodată, acesta anunță organizarea protestelor în masă în cazul unui asemenea scenariu.

„Unica speranță e la Curtea Supremă de Justiție. Dacă vom pierde toate procesele, atunci putem spune că unica promisiune a lui Filat care a fost realizată este că Usatîi va accede în parlament doar peste cadavrul său. Vom organiza un miting de amploare, cu orice preț, chiar dacă risc să fiu arestat”, a punctat Usatîi.

Curtea de Apel Chișinău urmează să pronunțe decizia în acest caz la ora 16.30. Precizăm că CEC a primit o sesizare de la Inspectoratul General al Poliţiei, care relevă că formaţiunea ar fi folosit, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, surse financiare în valoare de 8,1 milioane de lei care provin din străinătate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?