Cutremure stiri: 501

Iohannis, la Chișinău: România are o datorie de necontestat față de Republica Moldova

28 noi. 2014,, 11:53   Politică
8793 12
Foto : basarabia.md
„Susținerea parcursului european al Republicii Moldova pe toate căile posibile este unul dintre principalele obiective ale politicii externe a României”. Declarația a fost făcută de președintele ales al României, Klaus Iohannis, aflat astăzi în vizită la Chișinău, la invitația liderului PLDM, Vlad Filat. Evenimentul survine în contextul alegerilor parlamentare de duminică, informează NOI.md.

Potrivit lui Klaus Iohannis, România are o datorie de necontestat față de Republica Moldova, care ține de constituirea unui spațiu comun de prosperitate, democrație și stabilitate. Demnitarul și-a exprimat speranța că la scrutinul de duminică cetățenii moldoveni vor opta pentru un viitor proeuropean.

„România va sprijini ca și pînă acum aderarea Republicii Moldova prin susținerea permanentă a intereselor țării în fața UE. Aderarea Republicii Moldova la UE este, totodată, un proiect național al României. Îmi doresc ca aceasta să se întîmple în perioada mandatului meu de președinte al României. Pe 30 noiembrie, cetățenii au șansa să alegă un viitor european pentru țara lor, o schimbare în bine, care se va resimți în viața de zi cu zi a fiecăruia. Orice soluție aleasă pe 30 noiembrie trebuie să fie agreată de majoritatea cetățenilor moldoveni. Este datoria tuturor liderilor politici antrenați în cursa electorală să nu creeze ciocniri de interese între diferitele comunități din interiorul statului și să se concentreze pe prezentarea unor proiecte, care să răspundă nevoilor cetățenilor”, a menționat Iohannis.

În cadrul întrevederii, președintele ales al României i-a înmînat lui Vlad Filat un cadou: cartea sa intitulată „Pas cu Pas”. La rîndul său, liderul PLDM i-a mulțumit lui Iohannis pentru susținerea acordată, precizînd că vizita întreprinsă la Chișinău este de mare încărcătură simbolică. „Este un gest extraordinar de solidaritate”, a punctat Filat.

Precizăm că Partidul Liberal Democrat din Moldova, în calitatea sa de membru a familiei Partidului Popular European, a susținut candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din România.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав