Cutremure stiri: 505

Astăzi în Moldova se desfășoară alegeri parlamentare

30 noi. 2014,, 07:00   Politică
4336 2
Foto: argumenti.md
Peste trei milioane de cetățeni cu drept vot din Republica Moldova sînt așteptați astăzi la urne, pentru a vota candidații la funcția de deputat în Parlamentul țării. Secțiile de vot sînt deschise începînd cu ora 7.00 și vor fi la dispoziția la votanților pînă la ora 21.00, relatează NOI.md.

În total vor fi deschise 2.073 de secţii de votare, dintre care 95 în străinătate. Alegătorii vor putea vota în baza buletinului de identitate cu fişa de însoţire sau buletinului provizoriu cu menţiunea privind domiciliul titularului, sau cu legitimaţia de serviciu pentru militarii în termen. În acest sens, birourile Registru vor avea program prelungit astăzi, fiind deschise pînă la ora 21.00. Cetățenii care intenționează să voteze în altă secție de vot decît cea din raza de domiciliu vor putea vota doar în baza certificatului pentru drept de vot, eliberat anterior.

Scrutinul de astăzi este monitorizat în total de circa 4200 de observatori locali și internaționali, iar ordinea publică în cadrul secțiilor de vot va fi asigurată de polițiști. În total, peste 4000 de polițiști au fost dislocați în preajma secțiilor de vot din întreaga țară.

Precizăm că pe buletinul de vot pentru alegerile de astăzi figurează 25 de concurenţi. Printre cei înregistraţi în cursă se numără 20 de partide, un bloc electoral şi patru candidaţi independenţi. Partidul „Patria” care a fost exclus din cursa electorală prin decizia instanței de judecată va figura pe buletinul de vot cu ştampila „retras”, care va fi aplicată în dimineaţa zilei alegerilor.

Pentru scrutinul de astăzi au fost tipărite 3 122 466 de buletine de vot.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав