X 
Cutremure stiri: 505

Alegeri 2014: Ce așteptări au alegătorii (VIDEO)

30 noi. 2014,, 16:01   Politică
3925 0
Foto : noi.md
Pace, stabilitate și prosperitate - asta își doresc o parte din cetățenii moldoveni, care astăzi și-au exprimat opțiunea de vot la secția numărul 108 din capitală. Rata de participare la acest birou electoral s-a dovedit a fi ridicată, astfel încît pînă la miezul zilei și-au exercitat dreptul circa 50 la sută din votanții înscriși în listă, informează NOI.md.

Majoritatea celor intervievați au spus că au așteptări pozitive de la acest scrutin, indiferent dacă, Republica Moldova se va apropia de Est sau de Vest, după alegeri. „Sperăm să se schimbe ceva, să fie mai bine, altfel nu știu cum tineretul va locui aici. Nu alegerea între Europa și Rusia e importantă, cred că și fără legăturile acestea putem să ne vedem de viață , dacă vor fi condiții”, a spus unul dintre votanți.

„Aștept mai multă transparență în decizii, mai multă apropiere de nevoile cetățenilor și să ne atingem scopurile”, a precizat un alt trecător. „Cred că trebuie să fim prieteni atît cu Estul, cît și cu Vestul”, a menționat un alt intervievat.

Potrivit președintelui biroului electoral 108 din capitală, Rodica Dumbrăveanu, cea mai mare problemă atestată pe parcursul zilei de astăzi a fost blocarea Registrului de stat al alegătorilor. La acest capitol a fost depusă și o contestație din partea observatorilor. Totodată, au fost atestate unele probleme legate de modul în care au fost întocmite listele electorale. În cîteva cazuri, pe liste au fost incluse persoane plecate peste hotare.

“Cea mai mare nedumerire a alegătorilor este legată de Registrul electronic, în special în acel moment cînd el nu a funcționat și operatorii au fixat manual datele, lucru care li s-a părut suspect cetățenilor”, a menționat Dumbrăveanu.

Funcționara a precizat că buletinele de vot urmează a fi numărate în decursul a trei ore de la închiderea secțiilor de vot, chiar dacă, conform legii, pentru acest lucru este prevăzut un termen de 18 ore.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав