X 
Cutremure stiri: 501

Franța: directorii de companii protestează față de politica economică a Guvernului

1 dec. 2014,, 20:00   Externe
1602 0
Foto: agerpres.ro
Înarmați cu fluiere și megafoane, sute de directori de companii din Franța au defilat luni pe străzile din Paris și Toulouse pentru a denunța ceea ce ei numesc taxele și birocrația excesivă care afectează activitatea celei de a doua mari economii din zona euro, transmite AFP.

Potrivit CGME, una dintre cele trei mari organizații patronale din Franța, aproximativ 6.000 de directori de companii au manifestat luni la Paris și alți 4.000 la Toulouse (sud-vest). În schimb, o sursă din interiorul poliției a apreciat că la manifestația din capitala Franței au luat parte aproximativ 1.000 de participanți.

'Nu ne-am făcut înțeleși, ne vom face auziți', au scandat manifestanții în fața Ministerului Economiei. Aceste proteste sunt primele dintr-o săptămână de demonstrații organizate de cele trei mari organizații patronale din Franța, CGPME, Medef și UPA, înainte de data de 10 decembrie, când Guvernul președintelui Francois Hollande urmează să dea publicității o lege destinată stimulării investițiilor și creării de locuri de muncă.

Potrivit secretarului general al CPGME, Jean-Eudes du Mesnil, directorii de companii protestează în special față de trei măsuri ce urmează a fi impuse de Guvernul francez: sporul de penibilitate, interdicția de a angaja pe cineva pentru un program de lucru mai mic de 24 de ore pe săptămână și obligația de a-i informa pe salariați în cazul vânzării unei firme.

Deși sindicatele franceze sunt renumite pentru protestele lor, situațiile în care directorii de companii ies în stradă sunt foarte rare. Ultimele proteste de amploare ale directorilor de companii au avut loc cu prilejul introducerii săptămânii de lucru de 35 de ore în anul 2000. De data aceasta protestele directorilor au venit după ce în ultimele luni în Franța au avut loc mai multe manifestații inedite ale notarilor, farmaciștilor sau medicilor, care s-au mobilizat pentru a-și apăra profesiile față de un proiect al Guvernului socialist destinat reformării profesiilor liberale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав