Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Analiştii afirmă că la guvernare trebuie să rămînă o parte din actualii miniştri

2 dec. 2014,, 08:30   Politică
4360 6
Foto: noi.md
Discutînd despre totalurile alegerilor parlamentare şi făcînd anumite prognoze, experţii au propus, ca în Executiv, unii miniştri să-şi păstreze fotoliile.

În opinia analiştilor, o parte din actualul Guvern, s-a descurcat destul de bine cu obiectivele propuse. De aceea, ei propun ca unii miniştri să rămînă în funcţii. Printre cei, pe care i-au numit experţii, se numără: Iurie Leancă, Natalia Gherman, Maia Sandu, Vasile Bumacov, Dorin Recean, Valeriu Troenco şi Adrian Candu. Totodată, analiştii sînt convinşi că, Guvernul va fi ales destul de repede. Şi pînă la anul nou, vom avea deja şi un premier, dar şi un preşedinte de Parlament.

Invitaţii emisiunii ”Politica”, au vorbit şi despre rezultatele obţinute în alegeri, în special de către PSRM şi PCRM.

Vitali Andrievski, director ava.md: ”Comuniştii au pierdut foarte mult în regiunile, unde de regulă se vota pentru PCRM. Acestea cred că sînt ultimele alegeri, la care comuniştii au luptat pentru ceva. Vladimir Voronin a pierdut mult ca politician. El nu a vrut să meargă la anumite confruntări. Prin aceasta a avut de cîştigat Moldova, dar a pierdut PCRM şi Voronin. Dacă vorbim despre Dodon, atunci el devine Voronin numărul 2. Are aceeaşi retorică agresivă. Dar în Moldova, trebuie să ştii să te înţelegi, atît puterea cu opoziţia, cît şi invers”.

De cealaltă parte, Valeri Demideţki, corespondent TASS în Moldova, crede că este devreme să vorbim despre ce se va întîmpla în continuare cu PCRM. ”Nu ştim cum va fi formată coaliţia şi cum se va guverna. Dar este evident că PCRM, este partidul unui singur om. Dacă îl luaţi pe Voronin, atunci din acest partid nu va rămîne nimic”.

Arcadie Barbăroşie, director executiv IPP: ”Voronin are acum posibilitatea să devină un partid de stînga, care s-ar putea transforma într-un partid european de stînga. De fapt, ceea ce se întîmplă acum, este o radicalizare. Electoratul radical, a plecat la Dodon. Iar domnul Dodon foloseşte această retorică, deoarece aceasta doreşte electoratul său. El a găsit un segment mai radical, iar domnul Voronin într-un mod inteligent, s-a dezis de o asemenea retorică”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?