Cutremure stiri: 505

Voronin: CEC trebuie să-și dea demisa, iar preşedintele ei – să fie tras la răspundere penală (VIDEO)

2 dec. 2014,, 13:11   Politică
6860 7
Foto: noi.md
Liderul PCRM, Vladimir Voronin, a calificat drept o farsă fără precedent ceea ce s-a întîmplat în Comisia Electorală Centrală în timpul campanei electorale şi a scrutinului, relatează NOI.md.

„După schema logică de falsificare, a cedat Registrul electronic al alegătorilor, care a costat bugetul de stat 30 de milioane de lei. Săptămîna trecută au avut loc alegerile în Polonia, unde s-a produs un incident similar – nu funcţiona Registrul electronic. Însă după aceasta întreaga Comisie Electorală Centrală şi-a dat demisia. Trebuie să urmăm exemplul Poloniei.

Noi vom contesta hotărîrea CEC-ului la Curtea Constituţională. Pe parcursul acestei campanii electorale a fost cîntată o partitură scrisă la oficiul Partidului Democrat. Condiţiile pentru concurenţii electorali au fost favorabile doar pentru partidele de la guvernare. Noi considerăm că aceste fapte se încadrează nu numai în domeniul contravenţiilor administrative, dar şi al celor penale. Solicităm demisia întregii componenţe a CEC-ului şi atragerea la răspundere penală a preşedintelui ei, Iurie Ciocan”, a declarat Vladimir Voronin.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав