Cutremure stiri: 501

Raportul final al OSCE/ODIHR despre alegerile din Moldova va fi prezentat săptămîna viitoare

2 dec. 2014,, 14:15   Politică
3567 2
Foto: ipn.md
Raportul final al OSCE/ODIHR privind rezultatele monitorizării alegerilor parlamentare din Moldova, desfășurate pe 30 noiembrie, va fi prezentat săptămîna viitoare, împreună cu pachetul de recomandări pentru îmbunătăţirea procesului electoral din Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Parlamentului, această decizie a fost luată la întrevederea de la Chişinău dintre Igor Corman şi directorul Biroului OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului (ODIHR), Michael Georg Link, şi şeful misiunii de observatori ai Biroului la alegeri, Jan Petersen.

Părţile au discutat rezultatele alegerilor şi Corman a fost informat despre concluziile raportului preliminar privind organizarea şi desfăşurarea acestora.

Potrivit lui Jan Petersen, alegerile parlamentare din Moldova au fost bine organizate şi s-au desfăşurat în condiţii de pluralism politic, cu respectarea legislaţiei naţionale în vigoare.

Oficialii europeni au exprimat disponibilitatea OSCE/ODIHR de a coopera cu Comisia de la Veneţia pentru a oferi expertiză Parlamentului Republicii Moldova în vederea îmbunătăţirii legislaţiei electorale.

Corman şi-a exprimat convingerea că noul Guvern va fi mai bun decît cel precedent.

"Avem nevoie de forţe politice sănătoase în Parlament, de consens politic şi de susţinerea cetăţenilor pentru continuarea reformelor şi implementarea Acordului de asociere. De aceea, este important să ne concentrăm pe creşterea nivelului de trai al cetăţenilor noştri", a spus el.

Conform rezultatelor procesării a 97,69% din buletinele de vot, în noul parlament acced PSRM, care a acumulat 20,71% din voturile alegătorilor, PLDM – 19,97%, PCRM – 17,76%, PDM – 15,95% şi PL – 9,53%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав