Cutremure stiri: 505

La şedinţa CUC a fost aprobată candidatura unui nou comandant militar

5 dec. 2014,, 14:00   Politică
3001 0
Foto: moldovenii.md
Noul comandant militar al sectorului de nord şi centru din Zona de Securitate (ZS), locotenent colonelul Serghei Ivanov, şi observatorul militar din partea Moldovei, maiorul Andrei Petrov, au fost aprobaţi ieri în funcţii la şedinţa Comisiei Unificate de Control (CUC). Informația a fost comunicată agenţiei "Infotag" de către copreşedintele CUC din partea Moldovei, generalul Ion Solonenco.

El a menţionat că, deşi şedinţa nu a fost deschisă în regim obişnuit, toate subiectele de pe ordinea de zi – subiecte ce ţin de personal – au fost examinate.

"Serghei Ivanov este cetăţean rus. Se află la a patra deplasare în Moldova şi cunoaşte perfect realităţile noastre. Sperăm că va reuşi să-şi îndeplinească obligaţiunile profesionale imparţial", a spus Solonenco.

El a mai relatat că partea moldovenească a recunoscut în cadrul şedinţei că a reţinut vameşul transnistrean Alexandr Subbotin.

"Nu pot comenta cauzele arestului lui. Ştiu doar că a fost reţinut în Moldova, nu în Transnistria, şi nu a fost răpit. Vameşul a fost arestat de colaboratorii procuraturii Republicii Moldova", a spus generalul.

Solonenco a mai relatat că delegaţia moldovenească, din partea sa, s-a adresat tuturor participanţilor la şedinţă cu solicitarea de a lua act de arestul pe 29 noiembrie a unui ofiţer moldovean, membru al Grupului operativ de investigare.

"Colegul nostru a fost reţinut de reprezentanţii structurilor de forţă transnistrene şi transportat la Tiraspol cu pretextul că a distribuit sau transportat buletine de vot imediat după ce a fost eliberat, dar noi calificăm această situaţie ca o încălcare a principiilor de reglementare paşnică a conflictului, precum şi răpire, ceea ce se pedepseşte penal", a menţionat Solonenco. Şeful delegaţiei transnistrene în CUC, Oleg Beleacov, a numit "acţiunile părţii moldoveneşti de reţinere a colaboratorului Comitetului Vamal, Alexandr Subbotin, de către organele de drept ale Republicii Moldova "ilegale şi contraproductive".

Transnistria afirmă că vameşul a fost răpit marţi la Dubăsari şi transportat la Chişinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав