Cutremure stiri: 503

Topul celor mai influente partide din Moldova

8 dec. 2014,, 18:30   Politică
5869 7
Фото: elldor.info
Partidul Liberal Democrat din Moldova şi-a păstrat poziţia de lider în Top 10 cele mai influente partide politice din ţară şi în urma alegerilor din noiembrie 2014, relatează NOI.md. Acest fapt îl atestă studiul efectuat de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică „Politicon”. Potrivit lui, cel de-al doilea loc al ratingului l-a menţinut Partidul Democrat. Totodată, Partidul Liberal s-a ridicat de pe poziţia a patra pe a treia, făcînd astfel un schimb de locuri cu Partidul Comuniştilor din Republica Moldova, care s-a coborît pe poziția a patra.

În pofida succesului răsunător obţinut la alegerile parlamentare, Partidul Socialiştilor din Moldova a rămas în rating deocamdată pe a cincea poziţie. Locul şase l-a păstrat Partidul „Patria”, care acum o lună a avansat cu 12 poziţii.

Partidul Liberal Reformator continuă să fie pe locul şapte, Mişcarea Populară „Antimafie” – pe locul opt.

Top 10 cele mai influente formaţiuni politice în urma alegerilor parlamentare din noiembrie 2014 îl încheie Partidul Naţional Liberal şi Partidul Popular din Moldova, care au menţinut poziţiile 9 şi, respectiv, 10. În topul celor 10 partide nu au fost incluse Partidul Popular Creştin Democrat din Moldova, Partidul Social Democrat, Partidul Regiunilor din Moldova şi alte formaţiuni politice.

Clasamentul a fost realizat în baza evaluărilor date de 29 de experţi după un sistem de 10 puncte. Formaţiunile au fost apreciate în funcţie de gradul de influenţă asupra procesului politic din Moldova, prestanța publică şi prezenţa în spaţiul informaţional, activismul organizaţiilor teritoriale ale partidului, capacitatea liderilor de a promova partidul în timpul campaniei electorale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав