Cutremure stiri: 502

Compania „Sheriff” rămîne cel mai mare contribuabil al Transnistriei

9 dec. 2014,, 10:05   Economie
5005 0

Foto: fractal-vortex.narod.ru

Compania "Sheriff", conform rezultatelor a nouă luni, este capul listei celor mai mari contribuabili ai autoproclamatei RMN. La situaţia din 1 octombrie compania a vărsat la buget şi fondurile extrabugetare peste 499,8 milioane de ruble ($45 milioane), ceea ce constituie peste o treime din veniturile bugetului de stat.

Potrivit agenţiei "Infotag", contribuţia CET Cuciurgan, care a ocupat locul doi, este de trei ori mai mică – 164,3 milioane de ruble. Compania "Интерднестрком", care este monopolist pe piaţa locală a comunicaţiilor, a treia – cu 99,3 milioane de ruble.

Al patrulea în listă este combinatul "Tirotex" – 73,1 milioane de ruble, pe locul cinci – Fabrica de vinuri şi coniacuri din Tiraspol "KVINT" – 72,3 milioane de ruble (ambele întreprinderi sînt proprietăţi ale "Sheriff", la fel ca şi "Интерднестрком" - "I").

Cel mai mare contribuabil al Transnistriei de cîndva, Uzina Metalurgică din Rîbniţa, la fel lucrează nu la capacitate maximă şi de aceea s-a situat pe locul şase – cu 70,4 milioane de ruble.

Printre primii zece se numără o singură bancă - "Агропромбанк", cu 34 de milioane de ruble, pe locul zece. Urmează „Sberbank” – cu 29,7 milioane de ruble. "Eximbank" – pe locul 14, cu 23,8 milioane de ruble.

Pe listă sînt 50 de întreprinderi şi organizaţii. Ultima în listă este firma "Терри-ПА" cu 6 milioane de ruble sub formă de impozite achitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав