X 
Cutremure stiri: 507

Ucraina percepe Transnistria ca pe un pericol

12 dec. 2014,, 16:45   Politică
9543 30
Foto: business.ua
Pericol militar pentru Ucraina există nu doar în est, dar şi în sud, din partea Transnistriei. Despre aceasta a declarat ministrul Apărării al Ucrainei, Stepan Poltorak, vineri, ţinînd un discurs la "Ora Guvernului" în Rada Supremă.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la presa ucraineană, el a spus deputaţilor că, în 2015, în sud-estul Ucrainei vor fi dislocate noi unităţi ale forţelor armate.

"Ne paşte pericolul nu doar în est, ci şi în sud... Acolo la fel trebuie de majorat numărul (unităţilor militare). Cred că va fi nu un batalion, ci mult mai mult, deoarece acolo există pericol din partea Transnistriei", a spus ministrul.

Potrivit lui, "planificarea pentru anul viitor are loc în conformitate cu pericolele existente: se planifică redislocarea, amplasarea noilor unităţi şi comandamentelor operative teritoriale, a brigăzilor".

"Se planifică a majora Forţele Armatei ale Ucrainei în 2015 de la 232 de mii la 250 de mii de militari. În principal, majorarea va avea loc din contul recruţilor. În particular, în armată se planifică a recruta 45 de mii de tineri, iar numărul militarilor în termen va fi de 10,5 mii", a spus Poltorak, care a solicitat să fie majorat bugetul de apărare al ţării practic de două ori – pînă la $3,2 miliarde.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав