Cutremure stiri: 507

Iurie Munteanu nu mai este secretarul executiv al PCRM

13 dec. 2014,, 16:42   Politică
8467 4
Foto: noi.md
„Plenara CC a partidului a decis să-l elibereze din funcţia de secretar executiv al PCRM pe Iurie Muntean. Obligaţiile acestuia au fost preluate de către deputatul Artur Reşetnicov”, a declarat după încheierea forumului, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin, transmite NOI.md.

Comuniştii au desfăşurat astăzi prima plenară a CC PCRM de după alegerile parlamentare. În cadrul şedinţei ei au discutat despre rezultatele alegerilor parlamentare din 30 noiembrie şi au stabili tactica şi prorgamul de activitate pentru perioada următoare.

Iurie Muntean a fost scos din componenţa CC al PCRM „ pentru pierderea legăturii cu partidul”. Iurie Muntean a părăsit sala pînă la încheierea plenarei şi a declarat jurnaliştilor că a fost şi rămîne comunist. Potrivit lui, în debutul plenarei, mulţi participanţi au cerut desfăşurarea unei conferinţe extraordinare, la care să fie examinate două chestiuni: despre eşecul comuniştilor în alegeri şi schimbarea conducerii de vîrf a partidului. Însă această chestiune nu a fost inclusă pe ordinea de zi a Plenarei.

Amintim că în ajunul campaniei electorale, deputatul PCRM Iurie Muntean a declarat că nu are de gînd să participe la alegerile parlamentare. „Au sînt cu cei care întotdeauna tind spre libertate, dar nu spre compromise cu partidele de guvernămînt”, a explicat politicianul.

În opinia lui, sciziunea Partidului Comuniştilor a fost condiţionat de faptul că „s-au confruntat faţă-n faţă cei care nu au ce pierde în afara libertăţii, onoarei şi reputaţiei, şi cei care nu sunt gata să rişte într-o măsură mai mare şi un timp mai îndelungat cu statutul său de oameni înstăriţi”. Potrivit rezultatelor alegerilor, PCRM a acumulat cele mai puţine voturi din istoria existenţei partidului – 17,48% (21 de mandate).

Plenară anterioară a Aa CC PCRM a avut loc pe 7 iunie 2014. Atunci a ieşit la iveală conflictul dintre o parte a membrilor şi conducerea PCRM. Din componenţa CC al PCRM au fost excluşi Mark Tkaciuk, Ghigori Petrenko şi Iurie Muntean. Tkaciuk şi Muntean şi-au sistat complet activitatea politică, iar Grigori Petrenko şi Alexandr Petkov au fost excluşi din PCRM, deoarece au candidat la funcţia de deputat pe listele partidului „Patria”, care a fost eliminată din cursă.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав