Cutremure stiri: 505

Muntean: Voronin este influenţat de europeni şi americani

16 dec. 2014,, 08:26   Politică
4584 9

Foto: noi.md

Comunistul Iurie Muntean este convins că Europa şi SUA au contribuit la schimbarea recentă de atitudine a lui Vladimir Voronin.

Invitatul special de aseară, al emisiunii ”Politica” de la TV7, a fost ex-secretarul executiv al CC PCRM, Iurie Muntean. Care a ţinut să precizeze că, el va rămîne în partid şi va continua să fac ceea ce face. ”Şi eu şi Mark Tcaciuk, sîntem comunişti. Iar pentru partid trebuie să luptăm pînă la urmă. Eu cerere de plecare din partid nu am scris.

Voronin a prezentat o scrisoare, pe care eu i-am scris-o la 2 mai 2013, unde întrebam ce facem noi mai departe şi ce fac eu ca soldat? El a prezentat scrisoarea aceasta ca fiind cererea scrisă de mine, dar nu este aşa. Eu am refuzat să scriu cerere. Am fost rugat de 5 ori de altfel”.

Fiind întrebat despre divergenţele din partid, relaţia cu Vladimir Voronin şi schimbarea vizibilă de atitudine a preşedintelui PCRM, Iurie Muntean a spus: ”Eu cu Vladimir Voronin am lucrat, am învăţat multe de la el. Dar, după o perioadă ceva s-a schimbat. Pot spune că, ceva timp în urmă, anume el a fost acela care a început discuţiile despre revoluţia de catifea. Partidul a şi început pregătirile în acest sens. Noi nu doream să acaparăm nimic. Doream să venim în PMAN, să stăm acolo şi să cerem dialog cu guvernarea, pentru a obţine alegeri anticipate. Dar, după o lună şi jumătate, Voronin a revenit din concediu total schimbat şi nici vorbă de revoluţie de catifea. Tind să cred, că la mijloc ar fi Bruxelles-ul şi Washington-ul. De acolo a fost influenţat Voronin.

Totodată nu exclud că şi Plahotniuc ar putea fi implicat aici. Prin aceasta, conducerea partidului a decis să se dezică de valori. Nouă nu ne-a fost explicat, de ce nu mai comentăm nimic şi nu mai întreprindem anumite acţiuni. Retorica lui Voronin s-a schimbat total. Cauze evident pot fi diferite. Locuri slabe sînt la toţi. Dar este sigur că anumite presiuni, s-au făcut în acest sens”.

Muntean a mai spus că, la plenara partidului, a încercat să propună spre discuţie mai multe chestiuni pe ordinea de zi. Dar propunerile nu au fost acceptate. La fel, fostul secretar executiv al partidului, a menţionat că, s-a făcut tot posibilul pentru ca el şi alţi colegi, să nu fie admişi în listele electorale. În opinia lui Muntean, partidul a fost pur şi simplu trădat. ”PCRM nu aparţine lui Voronin, sau comuniştilor, PCRM aparţine poporului”, a conchis Iurie Muntean.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав