Cutremure stiri: 501

Dodon: Vom face tot posibilul pentru a declanșa alegeri anticipate

16 dec. 2014,, 15:14   Politică
3372 6
Foto : noi.md
Una dintre prioritățile Partidului Socialiștilor pentru următoarea jumătate de an va fi declanșarea alegerilor anticipate în Republica Moldova. Despre acest lucru a anunțat astăzi liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă. Politicianul a vorbit despre obiectivele fracțiunii socialiștilor în Parlament, precum și deciziile luate la ședința Consiliului republican al formațiunii, care a avut loc recent, informează NOI.md.

„În primul rînd, vom face tot posibilul pentru a declanșa alegeri anticipate în Moldova. Vom utiliza tot instrumentarul democratic, legal existent, pentru a provoca alegeri anticipate. Considerăm că alegerile precedente au avut loc pe cale nedemocratică. A doua prioritate este legată de alegerile locale. Vom veni cu candidaturi puternice în fiecare oraș”, a precizat Dodon.

Liderul socialiștilor a mai anunțat astăzi că Zinaida Greceanîi a fost propusă pentru funcția de președinte a fracțiunii socialiștilor în Parlament, candidatura acesteia urmînd a fi aprobată la prima ședință a fracțiunii. Referindu-se la prioritățile legislative ale PSRM, Igor Dodon a reiterat că denunțarea Acordului de asociere cu UE și organizarea unui referendum privind vectorul de politică externă al țării rămîn obiectivele de bază ale formațiunii.

Totodată, socialiștii vor propune un proiect de modificare a Constituției, astfel încît președintele să fie ales direct de popor. Igor Dodon a ținut să precizeze că formațiunea sa nu va coopera cu partidele de guvernare și nici cu comuniștii, dacă aceștia se vor alia în mod deschis sau secret cu PD, PL și PLDM.

„Noi am propus comuniștilor să avem o poziție unică, o agendă comună, însă, cu regret, fracțiunea comuniștilor a luat o altă cale – de a colabora cu forțele proeuropene, pe care pînă ieri îi declarau oligarhi și bandiți. Noi regretăm acest lucru. Vin cu un anunț către comuniștii simpli: sîntem gata să vă prezentăm platforma pentru o colaborare pe viitor. În această situație PSRM declară că se va află într-o poziție dură și profesionistă în următorul parlament”, a menționat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав